موضوع خبر : آزمایشگاه ها

عنوان خبر : چهاردهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو برگزار شد

تاریخ : 1393/02/17تعداد بازدید : 1953

چهاردهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، روز سه‌شنبه 16 اردیبهشت‌ماه جاری به میزبانی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
دکتر امید معینی جزنی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان، در ابتدای این نشست، به معرفی دانشگاه اصفهان پرداخت و توانمندی‌های آزمایشگاه مرکزی آن را برای مهمانان برنامه، تشریح کرد. وی ضمن اعلام خرسندی از عضویت آزمایشگاه مرکزی در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، ارتقای رتبه آزمایشگاه در شبکه طی سال‌های گذشته را حاصل عملکرد دلسوزانه و پشتکار کارشناسان و متخصصین آزمایشگاه مرکزی بیان کرد.
سپس دکتر رضا اسدی فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، با بیان این‌که سال 93، دهمین سال فعالیت شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو است گفت: «به منظور تدوین برنامه راهبردی ده ساله دوم فعالیت شبکه، لازم است همه مدیران و کارشناسان مراکز عضو همکاری و هم‌فکری کنند تا این توانمندی بزرگ و تخصصی ایجاد شده در کشور، بهترین و بیشترین بهره‌وری را داشته باشد». وی، ارایه ایده‌های جدید، گسترش دامنه فعالیت شبکه در خدمات‌دهی به صنایع تخصصی کشور در این حوزه و ایجاد تعاملات و همکاری‌های فرابخشی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تعامل با دیگر شبکه‌های آزمایشگاهی ستادهای فناوری‌های راهبردی کشور، از جمله برنامه‌های آتی شبکه نام برد و تأکید کرد که ایجاد نوآوری در فعالیت‌های شبکه، لازمه‌ی دوام و پایداری آن خواهد بود.
دکتر اسدی‌فرد، تکیه بر فناوری‌های دانش بنیان را یکی از عوامل اصلی تقویت اقتصاد کشور بیان کرد و از همه مدیران و کارشناسان مراکز عضو شبکه به منظور همکاری در این بخش از حوزه فناوری نانو، دعوت کرد.
دکتر نعمت‌اله اکبری، معاون پژوهشی دانشگاه اصفهان، دیگر سخنران بخش اول این نشست، نیز ضمن ابراز خرسندی از ایجاد و فعالیت شبکه و تأکید بر افزایش همکاری‌های مراکز، به نیاز کشور به فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان به‌ویژه در حوزه فناوری نانو اشاره کرد و استفاده از پشتوانه قانونی ایجاد شده برای این فعالیت‌ها در کشور را یادآوری کرد.
در بخش دوم برنامه چهاردهمین نشست مدیران مراکز عضو شبکه، مهندس امین رمضانپور، مدیر فروش شرکت مدیریت فناوران دنا نفیس، قابلیت‌های جدید نرم‌افزار مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی را برای مهمانان ارایه کرد. امکان سازمان‌دهی و کنترل مستندات استاندارد آزمایشگاهی ISO/IEC17025، قابلیت ایجاد خروجی اینترنتی برای دریافت درخواست‌های ارایه خدمت و انجام آزمون از سوی مشتریان به صورت غیرحضوری، قابلیت تعریف دسترسی کاربران مختلف به بخش‌های مختلف نرم‌افزار و همچنین قابلیت تعرف و تغییر آسان ساختار و سمت‌های مختلف سازمانی در نرم‌افزار به‌منظور پیگیری و اجرای فرایند انجام آزمون، از جمله مواردی است که مهندس رمضانپور به آن اشاره کرد. شایان ذکر است که نرم‌افزار مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی LabLead با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو در کشور تولید شده‌است تا نیاز مدیریتی آزمایشگاه‌ها به نرم‌افزار را در کشور، تأمین نماید.
در انتهای برنامه نیز مهندس مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو، گزارشی از فعالیت‌های شبکه در سال 92 ارایه کرد. بر اساس این گزارش، فعالیت مراکز آزمایشگاهی عضو شبکه در خدمات‌دهی به محققین و صنایع در سال 92، نزدیک به 80 درصد رشد داشته است. وی با بیان این‌که نتایج دوازدهمین دوره ارزیابی عملکرد مراکز عضو شبکه، به‌زودی اعلام خواهد شد، افزود: «در سال 1392، آزمایشگاه‌های عضو شبکه بیش از 150 هزار مراجعه برای ارایه خدمت داشته‌اند و بیش از 14 میلیارد تومان از این محل، درآمد کسب کرده‌اند».
به گفته وی، تولید 18 مقاله تخصصی – دستگاهی، سه جلد کتاب تخصصی، اجرای یک مورد طرح تحقیقاتی – دستگاهی، برگزاری 7 نشست و 5 کارگاه آموزشی تخصصی، از فعالیت‌های کارگروه‌های تخصصی شبکه در سال 92 بوده است.
مهندس نسب، از انتشار فصلنامه تخصصی دانش‌آزمایشگاهی ایران، به عنوان یکی دیگر از دست‌آوردهای بزرگ و ماندگار شبکه نام برد که انتشار آن از سال 1392 و به صورت الکترونیکی، آغاز و چهار شماره از آن منتشر شده‌است.
در پایان بخش دوم برنامه نیز از افراد فعال شبکه در سال 92 که بیشترین همکاری را داشته‌اند، تقدیر به عمل آمد.
در بخش سوم برنامه نشست که پس از اقامه نماز ظهر و عصر و صرف نهار برگزار شد، مدیران و کارشناسان حاضر در نشست، از آزمایشگاه‌ها و توانمندی‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان بازدید کردند.
علاقه‌مندان برای دریافت عکس‌های نشست مدیران اینجا را کلیک کنند.